Mezunumuz Dr. Aşan BACAK, Öğrencilerimiz ile buluştu

Yazar: mctufan | Tarih: 30 Kasım 2021

Etkinlik Kurulu olarak 18.11.2021 tarihinde bölüm öğrencilerimize Dr. Aşan BACAK’ın katılımı ile “Uzay Meteorolojisi” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi. Dr. BACAK konuşmasında, atmosferin modellenmesinden, atmosferik kirlilik ve bunların kinetiğinden, araştırmacı olarak bulunduğu Kuzey ve Güney Kutbu ile Amazon Ormanları’ndaki deneyimlerinden, İklim değişikliği üzerine çalışmaları nedeniyle 2021 yılı Nobel Fizik Ödülü alan araştırmacılar ve araştırma konularından ve akademik deneyimlerinden bahsetti. Bahsedilen konular öğrencilerimizin yoğun ilgisini çekti. Öğrencilerin sorularının cevaplanması ile etkinlik sona erdi.

Etkinlik anısına Bölüm Başkanı’mız Prof. Dr. Muharrem DİNÇER tarafından Dr. Aşan BACAK’a plaket ve Güneş saati takdim edildi.