Nikola Tesla'nın Hayatı ve Bilimsel Çalışmaları

Yazar: mctufan | Tarih: 11 Kasım 2022

Fizik bölümü öğrenci kariyer etkinlik kurulu tarafından 10 Kasım 2022 tarihinde, Doç. Dr. Niyazi Yükçü'nün "Nikola Tesla'nın Hayatı ve Bilimsel Çalışmaları" bailıklı sunumu ile fizik bölümü öğrencilerine bir etkinlik gerçekleştirildi. Bilim tanımı üzerine duruldu, Nikola Teslanın eğitimi, çalışmaları, icatları, özel yaşamından kesitler sunuldu, Amerika'ya geçiş süreci ve Edison'la tanışma süreci, Tesla'nın Alternatif akımının yükselişi, Kablosuz elektrik iletimi ile ilgili Patentlerinin ve teknolojisinin günümüzde kullanılması, Tesla icatları hakkındaki komplo teorleri, Günümüzde Tesla adını yaşatmak için yapılan çalışmalar sunuldu, Nikola Tesla'nın konu edildiği bazı kitaplar, filmler ve belgeseller hakkında bilgi verildi, Sonumun son kısmında öncelikle öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Daha sonra konuk olan öğretim üyeleri Prof Dr. Emin Öztekin, Prof. Dr. M. Çağatay Tufan, Doç. Dr. Necmi Dege yorum ve önerileriyle etkinliğe katkı sağladılar. Sunum; Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu'nun günün anısına konuşmacı Doç. Dr. Niyazi Yükçü'ye plalket taktimiyle sona erdi.